Ajankohtaista

Ajankohtaista nyt

Olemme Facebookissa

fb  Olemme Facebookissa

Sieltä löydät meidät hakemalla ystäväksesi Posion seurakunta

ja työalojen kautta tavoitat eri työntekijät

image001

Posion Seurakunta

Diakoniatyö – kun tarvitsen apua

 

Diakonia on palvelua, jonka tehtävänä on henkisen, hengellisen, ja aineellisen avun antaminen niille, joiden hätä on suurin tai joita ei muulla tavoin auteta. Diakonia on työtä muun muassa työttömien, sairaiden, vammaisten, vanhusten, yksinäisten ja eri laitoksissa olevien ihmisten parissa. Palvelutehtävää toteutetaan vierailemalla kodeissa ja laitoksissa, jakamalla ruokapaketteja ja pieniä raha-avustuksia ja antamalla neuvontaa. Myös opettaminen ja jumalanpalveluksissa avustaminen kuuluvat palvelutehtävään.

 

Posion seurakunnassa kokoontuu useita diakoniapiirejä, jotka kartoittavat alueensa avun tarvetta ja keräävät varoja toiminnalleen järjestämällä diakoniailtoja. Kerhotoimintaa on varttuneemmalle väelle, perheille ja eri vammaisryhmille. Omaisensa tai läheisensä menettäneille diakoniatyö järjestää mahdollisuuden tulla keskustelemaan sururyhmään. Myös retket ja leirit kuuluvat osana työhön.

 

Diakoniatyön vuosittainen valtakunnallinen yhteistyöhanke on yhteisvastuukeräys, jolla kerätään varoja niin oman alueen, Suomen kuin ulkomaan apua tarvitseville. Varoja työhön kerätään myös monilla myyjäisillä ja tapahtumilla. Muita tapahtumia ovat muun muassa monet kirkkopyhät ja syntymäpäiväjuhlat. Diakoniatyöhön osallistuu suuri joukko vapaaehtoisia. Sinä, seurakunnan jäsenenä voit olla yksi heistä vaikkapa ystävänä yksinäiselle, yhteisvastuukerääjänä tai järjestäjänä erilaissa tapahtumissa ja tempauksissa.

  

Seurakuntamme Yhteisvastuutapahtumat 

 

 

ILMOITUSTAULU

 

Diakoniatoimisto päivystää tiistaisin ja torstaisin klo 9 – 11 välisenä aikana. Työntekijän tavoittaa parhaiten puhelimesta (p. 040-844 9416).

 

 

 

 

 

 

 


Posion kirkko - Posion Seurakunta

 

 

Lahjoita

Lahjoita valmis 1

Lahjoita klikkaamalla