Piispanmessu (Piispantarkastus)

Posion kirkko

Piispanmessu (Piispantarkastus)

Sunnuntaina 17.9. klo 10 on Posion kirkossa piispanmessu, jonka toimittaa piispa Jukka Keskitalo. Välittömästi juhlamessun jälkeen kirkossa ns. yleinen piispantarkastus. Tuolloin piispa kertoo piispantarkastuksen tulokset ja antaa arvionsa seurakunnasta. Tilaisuudessa on mahdollisuus myös esittää kysymyksiä ja kommentteja seurakunnasta. Yleisen piispantarkastuksen jälkeen on juhlakahvit kirkon pihalla.

Piispanmessu striimataan seurakunnan Facebook -sivulle. Piispanmessu on kuunneltavissa Posionseurakunta.fi -etusivulla olevan linkin kautta su 17.9. klo 10 alkaen. Kirkkoon on turvallista tulla myös fyysisesti paikan päälle ja siellä huolehditaan turvaväleistä, voimassa on maskisuositus.

Piispantarkastus on satoja vuosia vanha kirkollinen tapa, jossa piispa vierailee säännöllisin väliajoin hiippakuntansa seurakunnissa. Piispantarkastus on kokonaisuudessaan noin vuoden mittainen prosessi, vaikka varsinainen piispan vierailu seurakunnassa järjestetään muutaman päivän aikana. Uudistunut piispantarkastusprosessi keskittyy tulevaisuuden näkymiin.